”Jag skulle vilja vara den enda för min man”

”Även om jag förstår att han känner en annan sorts kärlek till sin dotter Wilma än till mig, så vill jag att det är jag som är Toms prinsessa, inte hon”, säger Frida.
”Även om jag förstår att han känner en annan sorts kärlek till sin dotter Wilma än till mig, så vill jag att det är jag som är Toms prinsessa, inte hon”, säger Frida. Foto: Carl Bredberg

Frida hade velat vara prinsessan i sin mans liv – nu har hans dotter den rollen. Frida är helt enkelt svartsjuk på sina bonusbarn och främst den tonåriga bonusdottern. Hon förstår roten till sina mörka känslor, men har ändå svårt att hantera dem.

Under strecket
Publicerad
Annons

Vi känner henne väl från sagornas värld: den onda, svartsjuka styvmodern. Arketypen, som inte sällan vill ha sin nya man för sig själv; kvinnan som förstör livet för hans barn.

– Det är som att jag bekräftar den rollen, man blir den onda styvmodern, säger Frida. Fast jag ser mig ändå inte riktigt så, ingen människa är så enkel som i sagorna – ond eller god. Jag är egentligen en varm och empatisk person. Det sista jag vill är att mina bonusbarn ska känna att jag är en hemsk styvmorsa.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons