”Jag siktar på medalj i OS”

Patrick Bogere kommer att känna sig ensam i Aten. Han är den ende svenske boxare som klarade att kvala in – ja, till och med den ende nordiske boxare som får åka till OS.

Under strecket
Publicerad
Annons

Den 23-årige redbergslidsboxaren var den ende nordbo som klarade de tuffa OS-kvalen – Europakvoten i OS svämmar ju över av boxare från före detta sovjetrepubliker. Och myglet är monumentalt. Att Ryssland fyller kvoten. Maximala elva boxare till OS, är inget att snacka om, ryssarna har just nu världens bästa boxare.
Kuba har också elva man i OS Men att ett land som Uzbekistan får med nio, lika många som USA och åtta fler än starka Mongoliet, det skapar frågetecken. Ytterst mediokra boxningsnationen Pakistan har med sex boxare. Pakistan har en enda boxningsmerit – internationella förbundets ordförande (!) Anwar Chowdry kommer därifrån.

Patrick Bogere lyckades emellertid med ”det omöjliga” – han vann OS-kvalet i Warszawa, och blev dessutom utsedd till turneringens bäste boxare. Just nu befinner sig Bogere på träningsläger i Ryssland för att finslipa formen inför OS.
När SvD får tag på Bogere, är han på träningsläger i Vålådalen. Och har just kommit hem från ett läger i Köping. Träningsläger, turneringar och matcher på hemmaplan har tagit tid från jobbet som truckförare på Adeco i Göteborg och från flickvännen Maria. Men eftersom Patrick varit en av SOK:s toppkandidater, har han fått 6000 kronor ni månaden att dryga ut hushållskassan med.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons