Annons

”Jag satt med en tallrik kokain och en pistol”

”Det är klart att jag drabbas av skamkänslor och så fortfarande, men jag har bett så många jag kan om ursäkt”, säger den före detta gängledaren Rene Lobos.
”Det är klart att jag drabbas av skamkänslor och så fortfarande, men jag har bett så många jag kan om ursäkt”, säger den före detta gängledaren Rene Lobos. Foto: Yvonne Åsell

Rene Lobos var gängledare i Stockholm, men förlorade livslusten och längtade ut. Vändningen kom i kontakten med Fryshusets avhopparverksamhet – och Gud.

– Gänget är inte längre min familj.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

På sin Facebooksida har han publicerat två bilder. På den ena ligger han på marken omringad av poliser med händerna bakbundna.

”Detta var det liv jag levde, detta riskerade jag varje gång jag begick brott, detta var det jag stod för. En förlorad, vilsen och hatisk kille med så mycket sorg och ilska inuti mig att jag inte klarade av se mig själv i ögonen.”

Rene Lobos har lämnat det kriminella gänglivet bakom sig.

Foto: Yvonne Åsell Bild 1 av 3

”Så länge det finns ett överflöd av vapen, så är det klart att våldet ökar”, säger Rene Lobos.

Foto: Yvonne Åsell Bild 2 av 3

”Man måste börja med att tro på sig själv att du kommer att lyckas, annars kan du aldrig ta dig ur gängkriminalitet. Men det finns hjälp att få. I gänget mådde jag skit. Nu är jag frisk, även om jag fortfarande drabbas av rädslor och tvivel”, säger Rene Lobos.

Foto: Yvonne Åsell Bild 3 av 3
Annons
Annons
Annons