Annons

”Med underklass menar jag förlorare”

Bild från 2007. En motdemonstrant pekar finger åt representanter för nationalsocialistisk front. Identitetspolitiken är gemensam för såväl högerextrema som vänstern, skriver Håkan Lindgren.
Bild från 2007. En motdemonstrant pekar finger åt representanter för nationalsocialistisk front. Identitetspolitiken är gemensam för såväl högerextrema som vänstern, skriver Håkan Lindgren. Foto: Ingvar Karmhed

Håkan Lindgrens krönika om den nya obildade underklassen har väckt starka känslor. I en replik skrev Charlotte Wiberg att hon tröttnat på Lindgrens ständiga hugg mot det han kallar identitetspolitik. Här svarar han på kritiken.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Om jag väntade mig ett angrepp trodde jag att det skulle handla om fladdrighet snarare än tjat. Under sommaren har jag skrivit om undertext, artificiell intelligens och dokumentärfotografi, samt gjort en intervju med en regimkritisk ungersk redaktör.

En så spretig skribent kan man inte ta på allvar, åtminstone inte i Sverige, där det är tryggast med folk som håller sig till sin läst.

Annons
Annons
Annons