Annons

”Jag litar på det Wessberg har sagt”

På Moderaternas rikskonferens som hålls i Göteborg försvarade partiledaren Fredrik Reinfeldt statssekreterare HG Wessberg, som anklagats för att ha känt till valfusk. Reinfeldt menar att ord står mot ord och att han litar på vad Wessberg har sagt.

Publicerad

Moderatledaren Fredrik Reinfeldt har fortsatt fullt förtroende för sin närmaste man, statssekreterare HG Wessberg, och hans förklaringar om det misstänkta valfusket i samband med provvalet i Stockholm hösten 2001. Men Fredrik Reinfeldt är också mycket tydlig med att det är Stockholmsmoderaterna som måste reda ut anklagelserna från de två avhoppade moderaterna Ibrahim Adan och Fatima Nur.

– Vi beskylls ofta för att toppstyra, men i det här fallet är viktigt att understryka att ansvaret för nomineringsprocesserna är decentraliserat till de lokala organisationerna. Det är i Stockholm som man måste utreda saken och vad jag har förstått har man redan gjort en del av det arbetet, sade moderatledaren vid en pressträff efter sitt avslutningstal inför 2 500 lokala och regionala moderater på partiets rikskonferens.

Annons
Annons
Annons
Annons