Annons
X
Annons
X

Jag kritiserar M:s politik, inte förorten

SLUTREPLIK | UPPLOPPEN I HUSBY

Unga människor som bränner bilar är en produkt av sin miljö – den miljö som ni i högern har skapat.
Ann-Margarethe Livh

Högeralliansen har nedrustat förorten där jag bor. De styrande har lagt ner familjecentraler, fritidsgårdar och arbetsplatser.

Ytterstadsborgarrådet Joakim Larsson (M), skriver att han tycker att det är tråkigt att jag är negativ (
Brännpunkt 22/5). Men vet du Joakim, det brinner i förorten. Det kokar i Rinkeby, Skarpnäck, Norsborg, Tensta och Kista. Så du får ursäkta mig om jag låter negativ. Men jag svartmålar inte förorten, jag svartmålar Moderaternas politik.

Annons
X

Det finns en frustration. Istället för att lyssna på de boende har högern försämrat parklekar i Rinkeby, lagt ner biblioteket i Akalla och sålt Rinkeby och Tensta centrum till skandalföretaget Boultbee. Vi som bor här har protesterat men ingen har lyssnat.

Efter flera år av borgerligt styre har klyftorna ökat i Stockholm. Nu inser även högeralliansen att deras politik har fört in Sverige på en farlig väg av stigmatisering och social oro. Därför har de nu, när klockan slagit fem i tolv, börjat driva Vänsterpartiets linje. Äntligen har Moderaterna erkänt att det var ett misstag att lägga ner 400 kommunala arbetsplatser i Rinkeby.

För Joakim Larsson kommer det som en chock att unga människor bränner bilar. Det gör det inte för mig. Bilbränder har vi tvingats uppleva i många år, i flera av de storstäder där klyftorna ökar.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Det är dags att högern börjar ta del av forskningen, som visar att de sociala omständigheterna påverkar hur barn och ungdomar utvecklas. Högern gör det lätt för sig när de skyller problemen på barn och unga. Unga människor som bränner bilar är en produkt av sin miljö – den miljö som ni i högern har skapat.

  ANN-MARGARETHE LIVH (V)

  gruppledare Vänsterpartiet i Stockholm och Rinkebybo sen mer än trettio år

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X