Annons
Reportage

”Jag kan inte vara förbannad längre”

Sabina Ddumba har sina syskons födelsedatum och sitt eget tatuerat på ena underarmen. Längst nyckelbenet: India Arie-låten ”Strength courage and wisdom”.
Sabina Ddumba har sina syskons födelsedatum och sitt eget tatuerat på ena underarmen. Längst nyckelbenet: India Arie-låten ”Strength courage and wisdom”. Foto: Pi Frisk

Sabina Ddumba har själv stakat ut sin musikkarriär. Och allt tyder på att den går spikrakt uppåt. På tisdag gästar den svenska soulsångerskan "Allsång på Skansen".

Uppdaterad
Publicerad

Orup lutar sig fram i stolen. Pannan i djupa veck. ”Vilken musik pysslar du med?”, säger han. ”Jaha, så du är inne på gospel, vad är det som är skönt därå?”. Det är tydligt att han är lite rubbad ur sin position som jurymedlem med uppdrag att sätta sig i respekt hos de tävlande. Framför honom står en 18-åring som inte alls verkar nervös. Hon svarar snabbt med en motfråga: ”Vad är inte skönt med gospel?”. Sedan framför hon India Aries ”Beautiful” så att resten av jurymedlemmarna och publiken tappar hakan. Medan Orup snörper på munnen, och röstar nej till att hon ska gå vidare. ”Hon kommer bli trubbel”, säger han till sina kollegor.

Tre år senare ryser Sabina Ddumba åt minnet. Inte så mycket åt själva uttagningen, men att hon överhuvudtaget var med i ”X-Factor”.

Annons
Annons
Annons