Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Mat & dryck

”Alltid rött vin till kött – överskattat”

Frida Ronge, kock.
Frida Ronge, kock. Foto: Felicia Tobali

Stjärnkocken Frida Ronge matchar nigiri med sake, tycker löjromspasta är romantiskt och delar gärna en flaska Puligny-Montrachet med sin chef Petter Stordalen.

Text: Frida Lagerblad - 17 december 2021
Annons

Fredagskväll och kalla vindar viner utanför fönstret, vilken dryck firar du in helgen med?
– Jag gillar pinot noir, både i champagne och som rött vin. Är det kallt och ruggigt inleder jag definitivt helgen med en fräsch pinot noir från Österrike, där de jobbar ansvarsfullt, ekologiskt och med hög kvalitet.

Om du fick dela en flaska med vem du ville – vem och vad?
– En flaska Puligny-Montrachet med Petter Stordalen efter att vi öppnat Tak2 i Oslo kanske, haha. Det hade varit skoj!