Annons
X
Annons
X

”Jag har nog druckit mig väldigt mycket snyggare”

Nyss släppte hon EP:n ”For show”, som i höst följs av ”Not for show”, och i maj spelar hon på Södra teatern. Vi har pratat alkohol med Linnea Olsson.

Linnea Olsson
Linnea Olsson Foto: Lars Pehrson

Låten Weekend handlar om att dricka sig snygg till helgen…

– Precis, en klassiker för många. Den kom av att jag har funderat över mitt eget drickande. Jag märkte plötsligt att det handlade mer om att dricka för att glömma mitt jag än för att jag vill ha trevligt – det blev en smådeppig feeling över det.

Hur dricker du idag?

Annons
X

– Idag dricker jag inget alls, faktiskt. Jag testar det, och det känns bra att pausa lite nu.

Kan man dricka sig snyggare?

– Just det här att man slappnar av mer i sociala sammanhang är väl själva poängen med att dricka. Jag har nog druckit mig väldigt mycket snyggare ibland, absolut!

Stäng

KULTURCHEFENS NYHETSBREV – veckans viktigaste kulturtexter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Blir det mycket alkohol på turné?

  – Ja, drickandet är utbrett bland musiker, jag tror vi dricker mer än andra. Det är ganska kontroversiellt att inte göra det, för normen är att antingen så är man gravid eller så har man svåra problem om man inte dricker. Det är inte så många som inte dricker bara för att de inte känner för det. Det verkar lite konstigt, liksom. Och det borde det ju egentligen inte vara. Men jag måste säga att folk är väldigt softa ändå. Det är ingen som bara: ”Ööööhhh, vad fan är det med dig? Kom igen!” Det kanske hade hänt om man varit 19 bast, men jag har sluppit den grejen.

  Har du ersatt alkoholen med stenhård träning och renlevnad?

  – Nej, tyvärr. Det hade förstås varit bättre än att käka godis och kardemummalängder. Men jag slutade snusa också för ett och ett halvt år sedan och insåg att man måste ju ändå ha nåt. Summan av lasterna är konstant, det tror jag på. Så jag kompenserar med mer socker, det är inte heller så nyttigt. För alltså... allt som är nyttigt är ju lite tråkigt också.

  3 saker som är bättre än alkohol

  Enligt Linnea Olsson.

  1. Promenader

  Skogskyrkogården Foto: Helena Landstedt / TT

  ”Bara att gå ut och gå. Utomhus! Det är ganska härligt. Nackareservatet är bra, och Skogskykogården är väldigt fin att promenera i.”

  2. Kramas

  Foto: Andres Kudacki / TT

  ”Kan man skriva det? Eller ja, att ligga. Nä, att kramas. Kramas extra länge, som de säger i Bamse. Det är förstås individuellt men jag ligger mycket hellre i nyktert tillstånd.”

  3. Chips

  Foto: Terje Bendiksby/ TT

  ”Min värsta last är nu chips. Grillchips eller salt and vinegar. Klassiska Estrella eller OLW. Det är salt – har alltid gillat salt! – och så får man ändå känna att man hänger sig åt nåt totalt onyttigt.”

  Annons
  Annons
  X

  Linnea Olsson

  Foto: Lars Pehrson Bild 1 av 4

  Skogskyrkogården

  Foto: Helena Landstedt / TT Bild 2 av 4
  Foto: Andres Kudacki / TT Bild 3 av 4
  Foto: Terje Bendiksby/ TT Bild 4 av 4
  Annons
  X
  Annons
  X