Annons

”Jag har inte sett spelarna så besvikna”

Det var tungt att vakna upp dagen efter. Efter ”förlusten” mot Partizan Belgrad ville Djurgårdens trupp bara vara för sig själv.

Under strecket
Publicerad

Torsdagens träning stängdes för utomstående, och förutom ett styrke- och simpass analyserades matchen i lugn och ro. Medierna fick vackert acceptera. Men på eftermiddagen kunde Sören Åkeby berätta om känslorna i laget. - Jag tror inte jag sett spelarna så besvikna tidigare, säger han. - Jag själv brukar kunna handskas med förluster men efter det här är det bittert. Det var främst två saker som djurgårdarna hakat upp sig på. l ”Besvikelsen över att åka ur Champions League-kvalet - utan att förlora någon av matcherna. l ”Ryske domaren Jurij Baskakov. - Det är olyckligt att Partizan ska kunna filma sig till en straff. Och det är otroligt korkat av Fifa att sätta en rysk domare på den här matchen. Han sprang omkring och snackade ryska med några av juggarna. - Det är ju som att vi skulle få en norsk eller dansk domare. Andreas Isaksson var upprörd över straffsparken efter matchen, men han vill inte säga att han själv skulle ha agerat annorlunda. - Det är alltid lätt efteråt att säga att man borde gjort det. Men jag tog ett beslut och det vara bara att fullfölja.

Åkeby grubblar inte främst över straffsparken, utan att Baskakov släppte kapningar bakifrån och tacklingar med dobbarna. - Ibland har jag klagat på våra domare i allsvenskan, men i jämförelse är de hundra gånger bättre. I Sverige hade kapningen på Arneng varit dundergult. Men i stället för det blåser han för andra fjolliga saker. Det borde inte vara en sådan nivåskillnad på att spela i Sverige och internationellt. Dysterheten har inte lagt sig, men redan nu måste fokus läggas på framtiden. Närmast väntar ett inte lika glamoröst möte med allsvenskans nästjumbo, Enköping. - Det är vi ledare som måste se till att vi tänder till inför den uppgiften. Det är lätt att säga, men vi måste göra det, säger Åkeby. - Vi ska vara stolta över det vi presterade mot Partizan. Nu får vi se till att vinna allsvenskan igen. Andreas Isaksson tror inte på någon Enköpingsskräll på lördag. - Vi är proffessionella fotbollsspelare och ska vinna, säger han.

Annons
Annons
Annons