”Jag har följt min dröm”

När Dima Bilan kommer in presskonferensrummet med violinisten Edvin Marton, konståkaren Jevgenij Plusjenko och de övriga i ryska delegationen vid sin sida ser han både glad, förvirrad och inte så lite stursk ut. Ryssland har just vunnit Eurovision song contest tack vare Dima Bilan och låten Believe.

Under strecket
Publicerad
Dima Bilan från Ryssland som med bidraget ”Believe” vann schlager-EM 2008.

Dima Bilan från Ryssland som med bidraget ”Believe” vann schlager-EM 2008.

Foto: SARA JOHANNESSEN / SCANPIX
Annons

Bilan inleder med att hålla ett långt anförande, på ryska. Han tackar allt och alla. Han tackar amerikanen Jim Beanz, som Dima Bilan skrivit Believe tillsammans med. Han tackar Plusjenko, Marton och alla han kan komma på. Sedan förklarar Bilan att han just genomgått ett av sina livs svåraste dygn. Eftersom allt han säger filtreras genom en tolk som i sin tur inte är fantastisk på engelska är det inte helt lätt att tolka allt som kommer fram.

– De bästa länderna har varit med och tävlat. Alla i hela Europa har tittat, alla har röstat. De jag har jobbat med har inte alltid skrattat, det har varit en lång och hård tid. Hela Ryssland, alla har trott på mig. De tog en risk. Men jag har följt min dröm.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons