Annons

”Jag har felaktigt stämplats som kriminell”

Robert Halef, riksdagsledamot för Kristdemokraterna.
Robert Halef, riksdagsledamot för Kristdemokraterna. Foto: Andreas Bardell/Aftonbladet/TT

På grund av undermåligt arbete av polisen och exponering i Aftonbladet så har jag stämplats som kriminell, trots att det inte finns några som helst misstankar om brott. Det skriver Robert Halef (KD).

Under strecket
Publicerad

Den 16 september blir jag kontaktad av Aftonbladet som vill ha en kommentar kring en hemligstämplad polisrapport om släktbaserade kriminella nätverk i Sverige. Rapporten, vars existens jag inte ens visste om, ska de ha fått av polisen. Efter samråd med mitt parti träffar jag Aftonbladet samma dag och under den cirka 40 minuter långa intervjun ställer de frågor kring utdrag ur rapporten som de har med sig. Utdraget består av två meningar på ett A4-papper som jag ska stå till svars för utan att veta några konkreta anklagelser.

I rapporten står det att jag och tre andra före detta riksdagsledamöter samt en kommunpolitiker har nära anknytning till Södertäljenätverket. Vice rikspolischef Mats Löfving hade tidigare i media citerat den hemligstämplade polisrapporten om släktbaserade kriminella nätverk i Sverige och nämnde då att det finns ett fyrtiotal klanbaserade kriminella nätverk i Sverige. Han nämnde även att det förekommer infiltration på institutionsnivå och i alla politiska nivåer.

Annons
Annons
Annons