”Jag grät första natten”

Robinson är tillbaka. Nu på TV4 och med mer svält än någonsin. Relationerna mellan de tävlande blir därmed mer och mer ansträngda.

– Jag grät första natten, säger Erik Billing, en av fixstjärnorna bland 18 deltagarna. Programmet har premiär på lördag.

Under strecket
Publicerad
Erik Billing är en av deltagarna när Robinson är tillbaka i TV4.

Erik Billing är en av deltagarna när Robinson är tillbaka i TV4.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/SCANPIX
Annons

Efter flera års uppehåll är det än en gång dags för Expedition Robinson, som nu kastat första delen av namnet och bara kallas Robinson. I första programmet får vi se hur 18 tävlande kommer till Filippinerna, drömmer om att hamna på en vit sandstrand men istället tvingas bosätta sig i ett träsk med bara en machete som hjälpmedel. Ingen mat, inte ens några säckar ris. Eller som någon säger: ”Brun blev man för att man blev smutsig, inte solbränd.”

Trots dessa umbäranden var det 9 000 som sökte till Robinson. Så chocken blev stor vid ankomsten till den filippinska övärlden och alla gnäller om fukt, smuts, kladd och svett. Mycket gnäll är det. Dessutom regnar det hela tiden och när de badar blir de smutsigare för att det är så sumpigt. Lägg till några matförgiftningar, depressioner och svimningar så förstår ni hur muntert det är. Till råga på allt ingår hårda fysiska tävlingar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons