Annons
Krönika

Margit Richert:Å ena sidan går Sverige som tåget, samtidigt faller allt isär

”Och här någonstans inser jag att jag helt har tappat Sverige. Jag förstår inte längre vad ni hetsar upp er över. Är det sådana här helt vanliga ungdomar ni bygger ansiktslösa fiendehorder av, då är ni riktigt illa ute”, skriver Margit Richert.
”Och här någonstans inser jag att jag helt har tappat Sverige. Jag förstår inte längre vad ni hetsar upp er över. Är det sådana här helt vanliga ungdomar ni bygger ansiktslösa fiendehorder av, då är ni riktigt illa ute”, skriver Margit Richert. Foto: Christine Olsson/TT
Under strecket
Publicerad

Det är inte lätt att hänga med. Å ena sidan går Sverige som tåget, å andra sidan håller det på att falla isär. Vänstern och högern hänger varandra i struparna, och som utlandssvensk gäller det att hålla tungan rätt i mun så att man inte förtalar fosterlandet – dödssynden du jour därhemma.

”Men kan ni inte bara kasta ut dem?” är en vanlig georgisk fråga apropå de nyanlända muslimerna i Sverige. Georgierna tycks se oss nordbor som lite dumma i huvudet på det där sättet man bara har råd med när man är rik. I egenskap av God Svensk gnisslar jag lite om rättssäkerhet och internationella åtaganden. Och byter snabbt ämne.

Annons
Annons
Annons