Annons

Stina Oscarson:Han vill inskränka rösträtten – ska han få prata?

Bert Karlsson blev med nöd och näppe godkänd av ABF-huset. Men vill Stina Oscarson bjuda in en sverigedemokrat så går det inte.
Bert Karlsson blev med nöd och näppe godkänd av ABF-huset. Men vill Stina Oscarson bjuda in en sverigedemokrat så går det inte. Foto: Patrik Österberg/IBL

Efter att jag bjudit in Bert Karlsson till ett samtal om populism och demokrati på ABF-huset i Stockholm kom krav på att jag skulle ställa in. Men hur ska vi förstå populismens mekanismer när vissa personer inte är önskvärda?

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan hade jag Bert Karlsson som gäst i ett samtal på ABF-huset i Stockholm vilket föranledde rätt mycket diskussion i arbetarrörelsens högborg på Sveavägen.

Man har nämligen en policy för vilka som får bjudas in till detta hus. Den finns dock inte nedtecknad så det är upp till mig som producent att försöka tolka vad som gäller. Eller så här. Det finns en skriftlig policy, men det är för en utomstående omöjligt att förstå att det är denna som är vägledande för de principer man har idag då den innehåller så många motsägelser.

Annons
Annons
Annons