SvD Perfect Guide
Annons

”Jag åt torkad renstek som bebis”

Foto: Emil Langvad/TT / TT NYHETSBYR≈N

Kocken Linn Söderström om viktiga råvaror, amerikanska lyxkrogar och vilken musik som funkar bäst i köket.

Text: Sofie Zettergren - 23 juli 2020

Vilken Stockholmskrog besöker du oftast?
– Oftast blir det Prospero på Roslagsgatan.

Vilken är ditt livs mest minnesvärda måltid?
– Sista kvällen som stagiaire, oavlönad kock, på lyxkrogen Charlie Trotters i Chicago blev jag kallad till restaurangchefen i matsalen. De hade dukat upp ett bord till mig och där fick jag sitta i kockkläder och prova hela menyn och smaka alla viner. Det var speciellt och väldigt fint.

Vilket är ditt första matminne?
– Det ska tydligen finnas bildbevis på att jag äter rökt torkad renstek som sex månader gammal bebis. Jag har fortfarande svårt för lufttorkade feta charkuterier som inte är salta, så det kanske hänger ihop på något vis.