X
Annons
X

”Jag är totalt prestigelös”

I morgon har Lukas Moodyssons nya film "Ett hål i mitt hjärta" premiär. Thorsten Flinck höll på att bli utslängd från inspelningarna.

Thorsten Flinck vill inte bli fotograferad i samband med intervjun. Fotosessionen som följde på den första pressvisningen av "Ett hål i mitt hjärta" är den enda som svensk teaters bad boy nummer ett bjuder på. "Han har ischias och diskbråck", förklarar filmbolagets representant lite ursäktande när han lotsar mig genom hotellkorridorerna. När jag blir insläppt sitter Thorsten Flinck hopsjunken längst ut på sängens fotända, vit i ansiktet och märkbart slutkörd.

– Det här blir en ganska kort intervju va? grimaserar han.
Teatermannen Flinck, som egentligen är av åsikten "film är fusk" hade inte sett någon av Lukas Moodyssons filmer innan han tackade ja till rollen som Rickard, men tvekade ändå inte eftersom han tyckte att Moodysson verkade vara av rätta virket. Hans rollfigur är ett vrak som spelar in porrfilm hemma i Ikea-soffan tillsammans med Tess (Sanna Bråding) och Geko (Goran Marjanovic), medan hans blyga tonårsson försöker stänga ute ljuden med industrirock i hörlurarna. Vi snackar chocksvart socialrealism, och Thorsten Flinck har redan berättat många gånger i andra tidningar om hur han bröt ihop "på riktigt" under inspelningarna i Trollhättan förra hösten.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X