Annons
Kommentar

Therese Eriksson:Jag är oroad över Bengt Ohlssons bruna svans

Bengt Ohlsson.
Bengt Ohlsson. Foto: Jessica Gow/TT

Det luktar unket om den häxbrygd på parfym, homofobi och toalettvanor som DN:s Bengt Ohlsson levererade i en krönika häromdagen. Tips: dölj lukten med en citrusdoft.

Under strecket
Publicerad

Jag såg en känd krönikör på Ica häromdagen. Han släpade en stor bal med toapapper mot kassan bredvid min. Inledningsvis sneglade jag bara, men sedan kom jag på mig själv med att stirra som förhäxad. Herregud, vad skulle han GÖRA med allt detta toapapper? Genast tickade tankemaskineriet kring sagda krönikörs toalettvanor igång: han bajsar alltså, och så mycket? Så försjunken var jag i dessa funderingar att jag knappt märkte när det blev min tur att betala i kassan. Omtumlad stapplade jag ut i dagsljuset – vilken oupphörligt fascinerande upplevelse!

Stycket ovan är fiktion, hittepå, ljug. Men enligt Bengt Ohlsson, krönikör i Dagens Nyheter, tydligen ett realistiskt scenario. I sin senaste krönika (11/3 2017) luftar han nämligen sin oro över vad folk i mataffären föreställer sig att han ska göra med dasspappret han köper. Man vill gärna berätta för Ohlsson att de flesta människor a) inte kunde intressera sig mindre för hans inköp och b) redan är införstådda med vad man använder denna stapelvara till. Men, jag gissar att sådana argument inte biter på den här sortens ”center of the universe”-paranoia, och det är heller inte poängen.

Annons
Annons
Annons