Jag är besviken på kyrkan för att den inte tydligare står upp mot rasism

Prästen och debattören Helle Klein dras till stormar. Som snålblåsten inom Svenska kyrkan. Men nu byter hon till en bättre arbetsmiljö – menar hon – och blir chefredaktör för Dagens arbete. Där hon kan göra skillnad. Kyrkan får vänta.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Det har ofta blåst rejält kring debattören och prästen Helle Klein. ”Många blir förvånade över att jag kan vara rolig”, säger hon

Foto: KARIN GRIP
Annons

Det är sällan man vet att personen man just ska möta kommer att vara glad. Men Helle Klein strålar mycket riktigt ikapp med vårsolen och det beror varken på nya jobbet som chefredaktör på Dagens arbete eller att socialdemokraterna möjligen fått en ny vindpust i det annars fladdriga partiseglet. Utan på Zlatan. Han var utomordentlig i gårdagens match, och Helle Kleins direktrapport på twitter mer frenetisk än någonsin tidigare och avslutades med: ”Wow vilken match – nu är jag lycklig!”

–Det kom upp en skylt om att jag hade skrivit för många inlägg, så jag blev avstängd. Twitter trodde jag spammade eller något. Men vilken match, klart jag är glad!

Annons
Annons
Annons