Annons
X
Annons
X

”Jag behöver inte flasha längre”

Snygg, trygg och bekväm. Det är så Dogge Doggelito beskriver sin svarta BMW. Förutom den äger han även en Hummer och en Volvo. Men BMW:n är hans drömbil.

Douglas ”Dogge” Leon och hans BMW.
Douglas ”Dogge” Leon och hans BMW. Foto: SIMON PAULIN

JAG & MIN BIL | DOGGE DOGGELITO – BMW, HUMMER OCH V70

Dogge älskar sin bil. Han kallar den för sitt flygplan, sitt kontor och sitt dj-bås. Rapparen tillbringar mycket tid i BMW:n, han uppträder och föreläser i hela Sverige och det bekvämaste sättet att ta sig fram är med bil, säger han.

– Bilen är min åsna. Den jobbar för mig. Den ska klara av mycket, det ska vara kraft i den.

– Men den ska också vara pålitlig. Eftersom jag reser en hel del är bilen mitt arbetsredskap och nu när flygen inte har gått så har jag förstått hur viktig bilen egentligen är för mig, säger Dogge och tar en slurk kaffe.

Annons
X

Vi befinner oss på ett fik i centrala Stockholm, personalen kommer fram och pratar med honom.

– Är det okej att parkera här ute eller, frågar han?

– Egentligen inte på onsdagar, då sopar de gatan. Men de har redan varit här så det är lugnt, säger mannen som serverar kaffet.

Så fort Dogge fick råd köpte han en BMW. Det betydde mycket, det var status. Han berättar att det var en dröm som gått i uppfyllelse.

– Jag hade fått skitmycket pengar för ett jobb och köpte bilen kontant. Jag provkörde den inte ens. Försäljaren sa att han aldrig sålt en bil så lätt, säger Dogge och skrattar.

Enda felet med den bilen var färgen, den var silverfärgad och Dogge vill bara ha svarta bilar.

– Bilen är viktigt, man vill ha en fin bil. Vi i förorten kan bo 20 pers i en trea men på parkeringen har man en bil för en mille. Det är så det är.

Hummern köpte han för att den är häftig. Men den slukar bensin och är dyr att äga. Det kostar mer än vad det smakar, tycker Dogge så nu funderar han på att sälja den.

– Jag köpte Hummern på Blocket, den var inte så dyr heller. Ibland har jag kört kompisarnas ungar i den när de tagit studenten. Folk tittar ju på en när man kommer i Hummer, och du kan räkna med att bli stoppad av polisen. Men jag känner inte att jag behöver flasha längre.

När Dogge ska åka någonstans med sina barn tar han Volvon. Den är inte lika rolig att köra som BMW:n, det är som dag och natt säger han. Men den är bra för vardagskörning.

– Ungarna tar ju med sig glass in i bilen, de smutsar ner och då är Volvon bra. Det är en kombi så det finns mycket plats att lasta i.

Dogge berättar att han kört de flesta bilmärken, han gillar snygga bilar och utseendet är det första han tittar på. Egentligen kan han ingenting om motorer eller prestanda. Någon gång skulle han vilja äga en Jaguar Daimler, de har ett D på ratten och det är coolt för det kan stå för Dogge menar han.

– Fast det är lite av en gubbil. Så jag väntar med Jaguaren så länge.

Annons
Annons
Annons
X

Douglas ”Dogge” Leon och hans BMW.

Foto: SIMON PAULIN Bild 1 av 4

Dogge äger två bilar till: en Hummer och en Volvo V70. Hummern är för dyr att äga anser han, men V70:n använder han mycket – framför allt när familjen ska transporteras.

Foto: SIMON PAULIN Bild 2 av 4

Lyxig Jaguar tilverkad under märket Daimler. Dogge gillar D:et.

Foto: SIMON PAULIN Bild 3 av 4

Douglas ”Dogge” Leon i baksätet på sin BMW.

Foto: SIMON PAULIN Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X