Annons

Ivrigast bland bävrar

Under strecket
Publicerad

Tankesmedjan Timbros frukostmöten börjar artar sig till rena succén. Dragplåster i går utöver kaffe och goda mackor var centerledaren Maud Olofsson. Hon slänger numera gladeligen gamla principer överbord i syfte att vinna nästa val. Att döma av uppslutningen är Timbro långt ifrån ensamt om att fascineras över centerns seglats med Olofsson vid rodret.
Det var knappast en tillfällighet att det första som Olofsson tog till orda om var bristen på ledarskap. Då inte bara i Sverige, utan i hela Europa. Med rätta surfar Olofsson ännu på framgången som hon skaffade sig genom att utmana det ängsliga talet om social turism i samband med EU:s utvidgning.

Ivrigast bland bävrar att bättra på Alliansbygget är nog Maud Olofsson själv. I går fick hon det nästan att låta sannolikt att människor kommer att längta efter att gå till valurnorna.
Till dess måste Alliansen få väljarna att förstå att det behövs fler nya jobb och fler som betalar skatt i stället för att leva på bidrag. Moderaterna är det stora och tongivande borgerliga partiet. Men centerledaren var noga med att poängtera att moderaternas politik inte är Alliansens.

Annons
Annons
Annons