Annons

25-åriga Ivars kropp skör som en 90-årings

25-årige Ivar överlevde hjärntumören han fick som 11-åring.
25-årige Ivar överlevde hjärntumören han fick som 11-åring. Foto: Emma-Sofia Olsson

Avancerad cancervård räddade Ivar Kindstedts liv när han var 11. Men kampen slutade inte där. Trots att han i sinnet och på pappret nu är 25 år är hans kropp skör som en 90-årings. Risken för stroke och hjärnblödning är hög.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Ivar lever med rädslan för att sjukdomen ska återkomma. ”Jag kan göra nästan allt som alla andra, bara lite långsammare.”

Foto: Emma-Sofia Olsson

Ivar har både krokig rygg (skolios) och kyfos (kutrygg). Båda är konsekvenser av cancerbehandlingarna.

Foto: Emma-Sofia Olsson

Ivar är lång och blev mot slutet av tonåren allt tyngre. Sedan han var 19 år har han gått hos en dietist som hjälpte honom att gå ned 30 kilo på två år.

Foto: Emma-Sofia Olsson

Det händer att Ivar visar upp operationsärret i nacken när någon inte förstår varför han vinglar eller varför han som är så ung väljer att ta hissen.

Foto: Emma-Sofia Olsson

Ivar Kindstedt är vad som ibland beskrivs som en ”vinnare i kampen mot cancer”. Men det är långt ifrån alla dagar han känner sig så.

En hjärntumör och intensiv cancerbehandling sätter sina spår. Ryggen är krokig, fötterna har tagit stryk av strålningen och balansen är opålitlig, närminnet svajar också. Mikroblödningar i hjärnan ökar risken för stroke eller hjärnblödning.

Annons
Annons
Annons