Annons

Iva-sköterskans ilska: Skiter fullständigt i andra

Nu ryter iva-sjuksköterskan Eveline Jacobson från Eskilstuna till igen.

– Jag blir så förbannad. Det här är inget skämt. Vi ropar inte på hjälp för att vi tycker det är kul, säger hon med adress till alla som struntar i Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Under strecket
Jonas Dagson / TT
Uppdaterad
Publicerad

Från en intensivvårdsavdelning på ett svenskt sjukhus. ”För en del är det ångestladdat bara att ta på sig skyddsutrustningen på nytt, jag ser tårarna stiga i deras ögon", berättar Eveline Jacobson. Arkivbild.

Foto: Staffan Löwstedt/SvD-TT

Ivasjuksköterskan Eveline Jacobson från Eskilstuna blev känd efter sommarens sommarprat. Här ser vi henne med tryckmärken på kinderna efter skyddsutrustningen. Nu ryter hon till igen: "Följ råden, det är inte raketforskning”.

Foto: Privat

I somras väckte Eveline Jakobson stor uppmärksamhet då hon i sitt sommarprat i Sveriges Radio tog med det svenska folket in bakom kulisserna på en covid-avdelning. Drygt en och en halv miljon människor har lyssnat på hennes berättelse om arbetet på covid-iva på Mälarsjukhuset i Eskilstuna under de första tunga pandemimånaderna.

Under torsdagen passerade Sverige 6 000 döda i covid-19, och Sörmland, där Jakobson jobbar, lades till på listan över regionerna med särskilda restriktioner. Kurvorna pekar uppåt med fler smittade i nästan hela landet.

Annons
Annons
Annons