Annons

Italienska studenter: "Allt är förändrat"

Efter vårens månader i karantän njuter de italienska studenterna av att få plugga tillsammans igen. Men framtiden ser fortfarande mörk ut för många av dem.

– Företagen har inte längre resurser för att anställa och lära upp nyutexaminerade, säger 24-åriga Andra Dombrovschi.

Under strecket
Elin Swedenmark / TT
Publicerad

Studenterna Elizabeth Lauber, Francesca Lo Iacono och Andra Dombrovschi pluggar till biomedicinska ingenjörer på universitetet Politecnico i Milano – men ser att allt färre företag vill anställa i coronapandemins spår.

Foto: Henrik Montgomery/TT

23-årige Francesco pluggar livsmedelsteknik på universitetet Politecnico i Milano, och planerar att få jobb inom internationella företag.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Sara, Gabriele och Davide jobbar med den digitala plattformen på uiversitetet Politecnico i Milano och är några av få unga för vilken jobbsituationen förbättrades i samband med corona.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Solljuset gassar på gården utanför universitetet Politecnico i Milano, där utspridda studenter slår upp sina datorer för dagens första lektion. En stor del av undervisningen sker numera online. Och det är inte det enda som har förändrats sedan coronapandemin.

– Jag skulle ha skrivit min uppsats i Frankrike just nu, säger 24-åriga Francesca Lo Iacono, och hennes studiekompis Andra fyller besviket i:

Annons
Annons
Annons