Italiensk pastasallad Het majs- och chilisoppa

Under strecket
Publicerad
Annons

4 port: 300 g pastaskruvar 60g ädelost 1 dl matlagningsgrädde 12 skivor parmaskinka i strimlor en halv skivad gurka en halv strimlad purjolök 0,5 isbergssallads huvud i grova bitar 2 msk valnötter 1 dl svarta oliver.

  1. Koka pastan och spola av den hastigt.
  2. Smula ner osten i en skål och blanda med grädden. Blanda ner skinkan, gurka, purjolök och sallad. Tillsätt den ljumna pastan.
  3. Dekorera med oliver och valnötter. Servera med ett gott bröd och färskmalen svartpeppar.
    4 port: 2 stekta kycklingfiléer 8 dl majskorn fryst eller på burk 1 finhackad gul lök 2 finhackade vitlöksklyftor 0,5 skivad röd chilifrukt utan kärnor, olivolja 2 l hönsbuljong, eller grönsaksbuljong 8 små tortillabröd 1 msk tigersås 4 msk riven ost 1 dl matlagningsgrädde.
  4. Häll av vattnet från majsen om det är burkmajs, eller tina majsen om den är fryst.
  5. Fräs lök, vitlök och chili i lite olivolja på medelstark värme i en vid kastrull. Tänk på att det inte ska ta färg utan bara ”svettas”.
    Minska på chilimängden för en mildare smak.
  6. Tillsätt kycklingbuljong och låt puttra i ca 15 minuter. Häll över soppan i en mixer eller matberedare och mixa till en slät soppa. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med salt och peppar.
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons