SvD Perfect Guide
Annons

Italiensk paradisö till salu – för 1 miljon euro

Foto: Romolini Immobiliare
Text: SvD Perfect Guide - 27 mars 2019
Foto: Romolini Immobiliare

Trött på att tillbringa somrarna ute i den svenska skärgården? Nu kan du köpa en egen ö i Italien. Isola delle Femmine ligger utanför Palermo och kan bli din för 10 miljoner kronor.

Ön har tillhört de nuvarande ägarna i flera generationer – men som så många andra aristokratiska familjer i landet har man av ekonomiska skäl svårt att behålla sina ägor.

Till en början låg ön ute för nära 35 miljoner kronor, men i brist på budgivare valde man att gå ner i pris.

– Priset var först satt till 3,5 miljoner euro, men eftersom vi inte fick några bud sänkte vi priset till mellan 1-3 miljoner euro. Vi är öppna för förhandling, säger mäklaren Riccardo Romolini till CNN Travel.

Foto: Romolini Immobiliare

På den obebodda ön står ett stentorn från 1600-talet och i havet finns allt från humrar till havsanemoner och koraller. 300 meter från fastlandet är Isola delle Femmine en utmärkt tillflyktsort för avkoppling, sol och bad. Pilo Bacci tillhör familjen som äger ön och hon berättar för CNN om härliga barndomsminnen därifrån.
– Som barn älskade jag att dyka med cyklop och utforska de vackra stenarna och korallerna. Den vackra omgivningen och tystnaden är hänförande. Det är bara du, ljudet av vågor och måsar som skrattar, berättar hon.

Det är inte första gången vi läser om italienska drömplatser som reas ut. De senaste åren har det florerat nyheter om italienska byar och städer som säljer hus för så lite som en euro styck med förhoppningen att kunna locka yngre generationer.

Annons