La vecchia signoraKrogfavorit lever inte upp till förväntningarna

Den som gillar italiensk mat har det inte helt enkelt i Stockholm. Visst finns det italienska krogar men många känns slentrianmässiga. La vecchia signora på Södermalm är en gammal favorit som inte helt lever upp till förväntningarna.

Under strecket
Publicerad
La vecchia signora har funnits i flera år på Åsögatan.

La vecchia signora har funnits i flera år på Åsögatan.

Foto: Tomas Oneborg
Den trendkänsliga får inte sitt lystmäte uppfyllt på La vecchia signora.

Den trendkänsliga får inte sitt lystmäte uppfyllt på La vecchia signora.

Foto: Tomas Oneborg
Annons

Italienska restauranger i Stockholm har hamnat i skuggan av alla franskinspirerade bistros och brasserier. Ändå handlar det italienska köket, precis som det franska, om råvaror och rena smaker. Få nya italienska krogar har öppnat de senaste åren men å andra sidan tuffar några klassiker på och de har sin publik. La vecchia signora är en av dessa. Och vid båda våra besök är det tydligt att stockholmarna älskar italiensk mat. Det är fullt och drop in-platserna i baren går åt direkt när krogen öppnar.

SvD:s Krogguiden har länge hållit just La vecchia signora som en av de bästa italienska krogarna i huvudstaden. Och lokalen ser ut som den alltid gjort, det är ombonat, trångt och rustikt. Menyn är också klassisk med antipasti (förrätt), pasta, secondi (huvudrätt), contorni (tillbehör) och dolce (dessert).
Med det sagt, det är inte så att La vecchia signora är helt omodernt, såväl alla kockars favorit, skrei (torsk) som kalvhals finns på menyn. Vad som däremot förvånar så här 2016 är bristen på vegetariska alternativ. Och direkt irriterande blir det när vi på en fråga om vegetariska huvudrätter får ett snabbt och obekymrat svar att det inte finns någon.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons