X
Annons
X

Italienoro fick marknaden i gungning, risk för fortsatt boprisfall enligt ny rapport

Italienoro fick marknaden i gungning • SKF drar i produktionsbromsen • SAS utökade förlusten • Risk för fortsatta boprisfall visar ny rapport...

Läs mer om Marknadsveckan

Veckan som kommer

  • Rapportsäsongen är avslutad och fokus riktas mot kapitalmarknadsdagar och nyintroduktioner. Stockholmsbörsen håller helgstängt för nationaldagsfirande på onsdag. Ratos håller sin kapitalmarknadsdag på måndag och Trelleborg på tisdag. Två nya bolag börjar handlas på Stockholmsbörsen under veckan, NCAB Group på tisdag och Better Collective på fredag. Veckan avslutas med Clas Ohlson och Oasmia Pharmaceutical som bägge lämnar sina bokslutskommunikéer på fredag.
  • Statistik: Hur den tyska klädförsäljningen gick förra veckan får vi veta på måndag när Textilwirtschaft släpper sin statistik medan månadssiffrorna kommer på tisdag. Tyskland är en viktig marknad för H&M. Hur många fordon såldes i maj? SCB släpper siffror under måndagen. Den svenska industriorderingången rapporterar SCB om på tisdag. Samma dag släpper SCB också sin partisympatiundersökning för maj. Gick resandet upp eller ner för SAS i maj? Det får vi veta på fredag. Hur den svenska kläd- och skoförsäljningen går får vi veta på fredag genom Stilindex. Den svenska småhusbarometern för maj ges ut på fredag.

"Toppen för svensk export verkar inte vara nådd. Företagens finansiella situation är urstark, och de ser ljust på framtiden både vad gäller exportorderingång och sysselsättning."

Annons
X

Det säger Catrin Fransson som är vd på Exportkreditbarometern som visar att den svenska exportnäringen fortsatt går starkt. Exportorderingången, sysselsättningen och sysselsättningen utomlands har pekat uppåt sedan den förra undersökningen i december i fjol. Då var indexet sjunkande för samtliga tre områden.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X