Italien spelade oavgjort i hyllningsmatchen

Borgmästare från Bergamo-provisen sjunger nationalsången inför matchen mellan Italien och Nederländerna.
Borgmästare från Bergamo-provisen sjunger nationalsången inför matchen mellan Italien och Nederländerna. Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Sjukvårdspersonal och borgmästare i det av coronapandemin hårt coronadrabbade Bergamo fick se Italien möta Nederländerna i Nations League. I en match som slutade oavgjort.

Under strecket
TT-AFP
Publicerad
Annons

Fram till onsdagen hade det inte spelats landslagsfotboll på Bergamo-stadion sedan 2006. Det italienska fotbollsförbundet valde att lägga matchen i just Bergamo för att hedra staden som ligger i Lombardiet, en av de regioner i Italien som drabbats allra hårdast av covid-19. Bland annat anses Champions League-matchen i mars mellan Atalanta och Valencia, som spelades i Milano inför 40 000 åskådare, ha varit ett superspridartillfälle dit tusentals coronafall i området kunde härledas.

Matchen var tänkt att spelas helt utan publik men man släppte till slut in 1 000 åskådare. Bland dem fanns borgmästarna från de 243 kommunerna i Bergamoprovinsen, samt sjukvårdspersonal som arbetat under pandemin.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons