Annons
X
Annons
X

Italien slog Danmark i EM

Efter ett par målmissar och bara 0–0 mot Finland drillades italienskorna i avslut inför EM-matchen mot Danmark.

Det gav resultat. Italien slog Danmark med 2–1.

Av TT

Danmark satte stor press i inledningen av matchen i Halmstad och det var riktigt virrigt i det italienska försvaret den första kvarten. Men italienskorna lugnade ner spelet och tog över allt mer. I den 37:e minuten slog Italiens anfallsstjärna Melania Gabbiadini ett inlägg som Sandy Iannella petade i mål. Det hann bli ett stort italienskt jubel innan de förstod att målet var bortdömt för offside.

Italien började bäst i den andra halvleken och efter tio minuters spel slog Gabbiadini in 1–0 på halvvolley. Fyra minuter senare nickade den precis inbytta Ilaria Mauro in 2–0 efter att anfallsveteranen Patrizia Panico först nickat och den danska målvakten Stina Pedersen klarat med en enhandsräddning.

Gabbiadini utsågs till matchens bästa spelare.

Annons
X

– Jag är glad över utmärkelsen, men ännu gladare över de tre poängen. Det var en svår match. Danmark är fysiskt, taktiskt och tekniskt mycket starkt, säger hon.

Danmarks reducering kom i den 66:e minuten då Mia Brogaard rann igenom det italienska försvaret. Det var det första målet som Italien släppt in på tio matcher i EM-kvalet och en match i EM-slutspelet.

Italien möter Sverige i den sista gruppspelsmatchen på tisdag och Danmark tar då sig an Finland. Avgörandet i gruppen, vilka två som definitivt tar sig till kvartsfinal, blir klart först då.

– Vi ska slå Finland, men det kommer inte att bli enkelt, säger Danmarks förbundskapten Kenneth Heiner-Møller.

– Vi är alla väldigt besvikna efter matchen, vi tycker att vi spelade bra, men satte inte chanserna. I en sån här turnering har man inte tid att vara besviken, bara några timmar i kväll. Sen är det dags att förbereda sig för nästa match.

Läs mer om fotbolls-EM

SJÄLVMÅL ”Dam-EM – menar de brädspel?” svd.se EM-FAKTA Resultat, lag, siffror, statistik svd.se BETYG Så bra är den svenska EM-truppen svd.se

Halmstad TT

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X