Annons

It-profilens bolag kan ha dragit in miljardbelopp

Om vi lyckas värva fyra nya medlemmar kommer vi, enligt bolaget få tillbaka insatsen på 99 euro och ytterligare 26 euro i vad Crowd1 kallar för “fear of loss”-bonus.
Om vi lyckas värva fyra nya medlemmar kommer vi, enligt bolaget få tillbaka insatsen på 99 euro och ytterligare 26 euro i vad Crowd1 kallar för “fear of loss”-bonus. Foto: Hampus Andersson

It-profilen Johan Staël von Holstein är ansiktet utåt för Crowd1, som myndigheter i flera länder har varnat för. Nu visar Breakits och SvD:s uträkningar att bolaget kan ha dragit in miljardbelopp sedan starten i december 2018.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Johan Staël von Holstein.

Foto: Jessica Gow/TT

Jonas Werner

Foto: Hampus Andersson

På ett Handelsbanken-kontor i Stockholm är kvinnan bakom skärmen i färd med att knappa in uppgifter på sin dator. Vi är här för att göra en inbetalning på 99 euro, drygt 1 000 kronor, till Crowd1 i researchsyfte.

Bolaget har sitt säte i Madrid, men betalningen sker via en anonym bank på Malta som heter Phoenix Payments ltd. Crowd1 tar enbart emot betalningar via banköverföring eller i kryptovaluta, de har ingen lösning för kort- eller fakturabetalning.

Annons
Annons
Annons