Annons
X
Annons
X

Isovaara lämnar sina uppdrag

Sverigedemokraternas problem fortsätter. Natten till onsdagen polisanmäldes riksdagsledamoten Lars Isovaara misstänkt för att ha förolämpat en riksdagsvakt. Partiledaren Jimmie Åkesson höll en presskonferens klocka 11. SvD.se direktrapporterade.

Jimmie Åkesson på torsdagens presskonferens.
Jimmie Åkesson på torsdagens presskonferens. Foto: INGVAR KARMHED

11:18 Presskonferensen slut.

11:16 Åkesson bedömer inte Markus Wiechels förtalsdom som så allvarlig så att han inte kan ersätta Isovaara i riksdagen.

11:15 Fråga: varför åker Isovaara ut och inte Almqvist?

Annons
X

Svar: Vi äger inte frågan. Isovaara har själv begärt sitt entledigande. Det gjordes i samförstånd. Almqvist funderar på sin framtid.

11:12 Åkesson får frågor om uppgifterna om vad Isovaaras eventuella förolämpning haft någon betydelse.Han svarar inte rakt men säger att isovaaras trovärdighet är ”minimal”.

11:10 Vår utgångspunkt är att vi ska presentera korrekt information, säger Åkesson. Och menar att utpekandet av två invandrare som rånare hade relevans vid den tiden som pressmeddelande gick ut.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  11:09 Åkesson får frågor om pressmeddelandet från partiet som pekade ut två invandrare som rånare. Han säger att han inte läser alla texter. Han fortsätter att säga att partiet agerade utifrån den första informationen.

  11:08 Åkesson fortsätter att säga att partiet inte hade någon anledning att inte tro på den första informationen. Han fortsätter: Nu har vi fått annan information och agerar därefter.

  11:07 Åkesson duckar för frågor om den eventuella förolämpningen.

  11:05 Isovaara lämnar riksdagen säger Åkesson. Isovaara ska också ha personliga problem som bidragit till situationen.

  11:04 Enligt Åkesson vidhåller Isovaara sin version om att han blivit bestulen.

  11:03 Välkomna, säger han och fortsätter att berätta att partiet i går fick information från riksdagsförvaltningen om att Isovaara utsatts för ett rån.

  11:02 Jimmie Åkesson kommer nu in på presskonferensen

  10:52 Journalisterna samlas nu i riksdagens presscenter för att höra vad SD-ledaren Jimmie Åkesson har att säga om de senaste turerna kring partiets näringspolitiske talesperson Lars Isovaara.

  Kort sammanfattning av de senaste turerna kring Sverigedemokraterna:

  • Natten till i onsdags polisanmäldes riksdagsledamoten Lars Isovaara misstänkt för att ha förolämpat en vakt som inte ville släppa in honom i riksdagen.

  • Samma natt säger sig Isovaara ha blivit rånad på sin ryggsäck efter ett restaurangbesök. Det ska ha varit orsaken till hans upprördhet.

  • Sent på onsdagskvällen kommer det fram att Isovaara glömt ryggsäcken på en restaurang. Ryggsäcken lämnades in till riksdagen.

  SD-ledaren Jimmie Åkesson på en presskonferens den 14 november. Foto: INGVAR KARMHED

  Vad kan du om Sverigedemokraterna?

  Testa dina kunskaper i
  SvD:s quiz

  ”Blattelover”, filmerna och lögnerna svd.se
  Annons
  Annons
  X

  Jimmie Åkesson på torsdagens presskonferens.

  Foto: INGVAR KARMHED Bild 1 av 2

  SD-ledaren Jimmie Åkesson på en presskonferens den 14 november.

  Foto: INGVAR KARMHED Bild 2 av 2
  Annons
  X
  Annons
  X