Annons

Islamister ”skulle ta storseger”

Det Muslimska brödraskapet kommer att vinna en promenadseger om egyptierna går till fria val i morgon. Det säger Abd Al-monem Abo Al-fotouh, som sitter i organisationens ledande råd till SvD.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Abd Al-monem Abo Al-fotouh sitter i det ledande rådet för Muslimska brödra­skapet. ”Mubaraks diktatur har skapat en politisk öken i Egypten”, säger han.

Foto: OLA TORKELSSON

Många nattvakade vid Tahrirtorget. Man värmde sig vid öppna eldar och sov på kartongpapp på gatan för att inte lämna torget.

Foto: OLA TORKELSSON

Demonstranter och militärfordon präglar nu gatubilden i Kairo.

Foto: OLA TORKELSSON

– Blir det val nästa vecka så kommer vi att få 80 procent av rösterna. Mubaraks diktatur har skapat en politisk öken i Egypten. Blir det val nästa vecka så har väljarna i praktiken bara det styrande NDP-partiet eller det Muslimska brödraskapet att välja på. I det läget får vi 80 procent av rösterna, säger Abd Al-monem Abo Al-fotouh. Och lägger till:

– Men om den demokratiska processen rullar på, nya partier och tidningar skapas, ja då kommer våra väljarsiffror att sjunka till 20–25 procent. Jag berättar det för att jag måste vara ärlig mot dig, säger Abd Al-monem Abo Al-fotouh.

Annons
Annons
Annons