Annons
X
Annons
X

”Isakssons skada oroar mest”

SvD:s fotbollsreporter Linus Schröder svarar på tre heta frågor om fredagens landslagsträning på Gutavallen i Visby.

Av SvD
[object Object]
Lagkapten Zlatan Ibrahimovic lurar ned målvakt Pär Hansson under fotbollslandslagets fredagsträning på Gutavallen i Visby. Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX

1) Dominerade Zlatan Ibrahimovic?

– Nej, han dominerade inte, men hade i alla fall landslagets mest iögonfallande skor, med en rosa-orange-lysande bakparti. Emir Bajrami och Ola Toivonen försökte utmana med någon blå variant men nådde inte ända fram.

– Zlatan gjorde en lyckad tvåfotsdribbling som drog ned sus och applåder från den månghövdade publiken. Sedan styrde han och ställde vid småmålsspelet, visade Markus Rosenberg löpvägar och verkade vilja ha Rasmus Elm nära sig.

Annons
X

2) Vilken av skadorna borde Erik Hamrén oroa sig mest för?

– Andreas Isakssons, tycker jag. Han betyder mycket för att det inte ska sprida sig mer osäkerhet i ett försvar som annars bara har Olof Mellberg som gjuten klippa. ”Isak” har ju problem med en axel och har inte stått sedan i mitten av mars. I dag tränade han i alla fall lite, individuella övningar med sjukgymnasten Rickard Dahan.

3) Vad gör spelarna på fritiden?

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – De har ju familjerna med sig så de passar på att umgås med de sina innan de är ifrån varandra en lång tid. Det finns en hoppborg uppspänd vid hotellet för barnen, och en lektunnel. 6-8 spelare ska spela golf på Kronholmen söder om Visby och det pratas även om ett besök på racingbanan Gotland ring. Familjerna har fått se riddarspel, och det finns mer utrymme än vanligt för fria aktiviteter. Det är lite kallt i vattnet så jag tror inte någon kommer att bada. ”Annars finns det en brygga precis nedanför hotellet”, sa hotellchefen.

  SvD.se

  Annons
  Annons
  X

  Lagkapten Zlatan Ibrahimovic lurar ned målvakt Pär Hansson under fotbollslandslagets fredagsträning på Gutavallen i Visby.

  Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX Bild 1 av 2

  Andreas Isaksson i mixed zone på Gotland.

  Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX Bild 2 av 2
  Annons
  X
  Annons
  X