Annons
Gäst

Isabella Löwengrips flytt en förlust för feminismen

Isabella Löwengrip lämnar Sverige.
Isabella Löwengrip lämnar Sverige. Foto: Pontus Höök / poho

Isabella Löwengrip gör genom sin blotta existens mer för kvinnor än vad Feministiskt initiativ gör. Det är en förlust att hon som förebild nu lämnar landet, skriver Moderata Ungdomsförbundets ordförande Benjamin Dousa.

Publicerad

Långt innan bloggar hade slagit i genom och när ingen hade hört talas om begreppet influencer var Isabella Löwengrip engagerad i Moderata ungdomsförbundet. Hon framstod som en udda fågel. Varje onsdagsfika skulle dokumenteras. Ett särskilt minne är från en motdemonstration mot ett första maj-tåg något år efter valsegern 2006. Hon ville rada upp muffarna, fotografera dem och lägga upp på sin blogg Blondinbella. Men att rada upp ett fyrtiotal otåliga femtonåringar är inte lätt. Inte minst när det hela tiden behövdes nya bilder eftersom hon aldrig blev nöjd. För att förklara sina trägna fotoförsök utbrast Löwengrip: ”Jag jobbar faktiskt – le nu för kameran!”

För drygt en månad sedan meddelade Löwengrip att hon hade gjort sitt sista publika framträdande i Sverige i och med sitt sommarprat i P1. Nu ska hon söka sig till den betydligt större marknaden på andra sidan Atlanten med sina bolag. Förhoppningsvis lyckas hon i USA, men det är sorgligt att hon lämnar landet. Hon behövs nämligen i den svenska debatten, inte minst för att hon utmanar de feminister som cementerar bilden av kvinnan som ett offer och ger den moderna feminismen ett ansikte där flit och egen ansträngning står i fokus, i kombination med uppdaterade könsnormer.

Annons
Annons
Annons