X
Annons
X

Irma har bytt riktning – människor flyr akut

SvD I FORT MYERS | Plötsligt har den dödliga orkanen Irma bytt riktning för att svepa in över södra Florida och längs med västkusten. Pensionärsfavoriten Fort Myers ser ut att hamna mitt i orkanens öga. Nu flyr människor akut för att köa i timmar utanför evakueringslokalerna.

FLORIDA/FORT MYERS På Floridas västkust hoppades man in i det sista klara sig lindrigare undan orkanen Irmas framfart. Med mindre än ett dygn kvar till att Irma väntas träffa Floridas sydspets har i stället västkusten hamnat mitt i hennes bana. Orkanens öga väntas gå rätt över Fort Myers på söndag eftermiddag, ett område som till vardags är ett semesterparadis och en populär plats att spendera sina pensionsår på. Nu tvingas människor fly akut för att undkomma vindens framfart och höga svallvågor som riskerar slå in över kustremsan.

– Vi har mexikanska golfen 12 miles (knappt två mil) från vårt hus, säger 74-åriga Myrna Clark.

Det vanligtvis soliga Fort Myers har förvandlats till en kriszon.

Foto: Pontus Höök Bild 1 av 6

I Florida har nu en fjärdedel av delstatens invånare evakuerats och 260 evakueringslokaler hade satts upp vid lunchtid på lördagen.

Foto: Pontus Höök Bild 2 av 6

Myrna Clark och Michael Cusier köar till evakueringslokalen där de räknar med att stanna till måndag som kortast.

Foto: Pontus Höök Bild 3 av 6

Människor runt om i Florida bunkrar vatten, även de som söker sig till evakueringslokalerna.

Foto: Pontus Höök Bild 4 av 6

Colleen, till vänster, sitter och väntar med väninnan Cheryl. De har båda fått en plats i sportarenan Germain arena där de ska vänta ut Irma.

Foto: Pontus Höök Bild 5 av 6

SvD:s team på plats – Sandra Johansson och Pontus Höök.

Bild 6 av 6
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X