Annons
X
Annons
X

”Irland har världens vackraste vägar”

Jag bilade i Skottland i somras och det gav mersmak, trots ostadigt väder. Har du något tips inför nästa bilresa i Storbritannien? För mig är natur och historia hög- intressant. Kanske Högländerna eller Kanalöarna via Frankrike?
/Mats

Utsikt från Croagh Patrick.
Utsikt från Croagh Patrick. Foto: DAVID PACE

Mitt tips är Storbritanniens granne Irland. Ta bilen och åk längs landets dramatiska västkust. Börja i Dingle i söder och åk norrut. Vägen är smal och slingrig, och har hela tiden Atlanten som sällskap.

Man åker bland annat förbi Cliffs of Moher, där klipporna stupar rakt ner i havet, man åker över det spektakulära kalkstenslandskapet The Burren och genom fiskebyar med namn som Doolin, och Kinvarra, där man kan lyssna på traditionell irländsk musik på de lokala pubarna.

Man passerar den gamla fiskestaden Galway som numera är en levande studentstad. Men häftigast är nog ändå de storslagna vidderna och bergen i Connemara.

Annons
X

Slutstation får bli den lilla staden Westport som ligger i skuggan av det heliga berget Croagh Patrick. Jag gjorde den här resan för en tid sedan och håller vägsträckan för en av de vackraste i världen.

Annons
Annons
X

Utsikt från Croagh Patrick.

Foto: DAVID PACE Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X