Annons

”Iran måste stå till svars för nedskjutningen”

Arkivbild från den 16 januari 2020, då en ceremoni hölls i London framför namnen på de 176 dödade passagerarna och besättningen ombord på flight PS752.
Arkivbild från den 16 januari 2020, då en ceremoni hölls i London framför namnen på de 176 dödade passagerarna och besättningen ombord på flight PS752. Foto: Frank Augstein/TT

För ett år sedan sköts den civila flighten PS752 ned av iranska luftvärsrobotar. Vi uppmanar Iran att medverka till transparens, ansvarsutkrävande och rättvisa, skriver utrikesminister Ann Linde tillsammans med ytterligare fyra utrikesministrar.

Under strecket
Publicerad

För ett år sedan, tidigt på morgonen den 8 januari 2020, sköts Ukraine International Airlines flyg PS752 ned av två iranska luftvärnsrobotar i närheten av Teheran. Några minuter efter starten från Teherans internationella flygplats Imam Khomeini International Airport miste alla 176 ombord sina liv.

Idag, ett år efter denna tragiska händelse, hedrar vi – utrikesministrar i de fem länder som berördes direkt av katastrofen: Afghanistan, Kanada, Storbritannien, Sverige och Ukraina – minnet av dem som omkom och uttrycker vårt uppriktiga deltagande med alla dem som sörjer offren från tragedin med PS752.

Annons
Annons
Annons