Irakiskt val på åtta orter i Sverige

Valarbete i Bagdad. Men även i Sverige pågår förberedelserna inför röstningen på åtta orter runt om i landet: Stockholm, Malmö, Göteborg, Örebro, Uppsala, Linköping, Västerås och Helsingborg.
Valarbete i Bagdad. Men även i Sverige pågår förberedelserna inför röstningen på åtta orter runt om i landet: Stockholm, Malmö, Göteborg, Örebro, Uppsala, Linköping, Västerås och Helsingborg. Foto: Karim Kadim/AP/TT

Irak gör sig redo för parlamentsval. I Sverige kommer väljare att kunna göra sina röster hörda i åtta städer runt om i landet. Men långtifrån alla kommer att delta.

– Jag har inget förtroende för politikerna, säger barnskötaren Hoda Hassan.

Under strecket
TT TT
Publicerad
Ahmed al-Kamaly är Iraks ambassadör i Sverige.

Ahmed al-Kamaly är Iraks ambassadör i Sverige.

Foto: Sofia Eriksson/TT
Annons

När landet senast gick till val, för fyra år sedan, präglades Irak av Islamiska statens framgångar. Men efter en omfattande offensiv utropade premiärminister Haider al-Abadi seger mot IS i december förra året. Kvar finns ett land med enorma sår och stora utmaningar för vinnaren i lördagens val.

– Den viktigaste uppgiften för den nya regeringen är att bygga upp Irak igen. Det och att bekämpa korruptionen. Men det är lite samma sak, säger Ahmed al-Kamaly, Iraks ambassadör i Sverige, till TT.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons