Annons

IPO-guidens 24 varningsflaggor

När det är svårt att se skillnad på ”skräp” och ”hög risk” så är det de seriösa bolagen och aktörerna som förlorar. För att avhjälpa detta granskar SvD Börsplus så gott som alla noteringar i jakt på "varningsflaggor" som gör att du som investerare kan fatta bättre beslut. Här presenteras alla de 24 sorters varningsflaggor som Börsplus letar efter i granskningen av alla svenska noteringar.

Under strecket
Publicerad

Börsplus har granskat över 130 börsnoteringar (IPO-er). De allra flesta bolag får någon eller några varningsflaggor. En varningsflagga är alltså inte så allvarligt i sig utan mer en signal om att man som investerare bör fundera ett extra varv kring vissa aspekter. Däremot bör man vara väldigt försiktig med bolag som drar på sig många eller allvarliga varningsflaggor.

Det är extremt olika förutsättningar för olika IPO-er beroende på om det är stora eller väldigt små bolag. Eftersom det är lite orättvist att jämföra små IPO-er med miljardnoteringar så delar Börsplus IPO-guide in alla bolag i en av tre storleksklasser.

Annons
Annons
Annons