Annons

Iphone 5: Bättre – men också större

Den efterlängtade mobiltelefonen kom till slut. Efter att vid förra produktlanseringen gjort alla världens mobilintresserade lite besvikna (då “bara” 4S-versionen lanserades), släpptes i kväll den nya Iphone 5.

Publicerad

Största förändringen i den nya mobiltelefonen är att den har en större skärm än sina föregångare. Retina-skärmen, teknik som redan finns i tidigare Iphone-modeller, är 4 tum stor och har en upplösning på 1136 x 640 pixlar. Men den nya telefonen är också större än sina föregångare, omkring en centimeter högre och lika bred som Iphone 4S.

Den nya telefonen ska också enligt Apple vara tunnast bland sina konkurrenter, endast 7,6 millimeter “djup”, vilket gör den något lättare än sina föregångare, nu 112 gram tung. Till det sitter en förbättrad kamera med panoramafunktion och ansiktsigenkänning i Iphone 5. Marknadschefen Philip Schiller visade även bland annat upp Apples nya kartfunktion, som ersätter Google Maps, och som lanserades redan på utvecklarkonferensen WWDC.

Apples nya mobiltelefon Iphone 5 är gjord i ett enda stycke metall, så kallad “unibody”. Designen i övrigt påminner mycket om de tidigare modellerna Iphone 4 och Iphone 4S.

Foto: JEFF CHIU Bild 1 av 7
Foto: ERIC RISBERG Bild 2 av 7
Foto: ERIC RISBERG Bild 3 av 7
Foto: ERIC RISBERG Bild 4 av 7
Foto: JEFF CHIU Bild 5 av 7

Apples vd Tim Cook under lanseringen av Iphone 5.

Foto: BECK DIEFENBACH Bild 6 av 7
Foto: BECK DIEFENBACH Bild 7 av 7
Annons
Annons
Annons