Annons
X
Annons
X

Investmentbank sänker H&M – uppmanar till sälj

Investmentbanken Goldman Sachs sänker sin rekommendation för klädjätten H&M kraftigt och uppmanar nu till att sälja aktien, i en ny analys.

Foto: Henrik Holmberg/TT

Henness & Mauritz aktie kämpar i motvind. Nu ändrar Goldman Sachs sin rekommendation för H&M-aktien från neutral till sälj och sänker riktkursen med 55 kronor – från 265 kronor till 210 kronor, skriver Direkt.

Aktiekursen sjönk med cirka en procent vid börsöppning från fredagens stängningskurs på drygt 230 kronor till 228 kronor.

Försäljningssiffrorna för februari var sämre än väntat och aktien har backat med 5 procent sedan siffrorna presenterades i förra veckan. H&M-aktien har rasat med 9 procent sedan årsskiftet. För ett år sedan låg aktiekursen på drygt 269 kronor.

Annons
X

Vid presentationen av bokslutet för 2016 hade H&M:s vd Karl-Johan Persson en optimistisk syn på framtiden. Rapporten för fjärde kvartalet överträffade analytikernas förväntningar på flera punkter och marknaden gav tummen upp efter en lång period av nedgång. Men det riktiga lyftet kom inte och kurvan har sedan snarare pekat nedåt.

H&M:s är att koncernens försäljning ska öka med 10–15 procent årligen med en fortsatt hög lönsamhet. Målet omfattar både online- och butiksförsäljning.

Annons
Annons
X
Foto: Henrik Holmberg/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X