Investerare sugna på sminkaktien

Intresset för att teckna depåbevis i kosmetikföretaget Oriflame var stort. Erbjudandet övertecknades med tio gånger när Oriflame introducerades till en kurs på 190 kronor på Stockholmsbörsens O-lista i går.

Under strecket
Publicerad
Annons

Riskkapitalbolaget Industri Kapital, som var med och köpte Oriflame när bolaget avnoterades från Londonbörsen 1999, sålde 49 procent av sitt innehav genom börsnoteringen. Med teckningskursen 190 kronor ska Industri Kapitals investering ha ökat med mellan fem och sex gånger sedan de gick in som ägare i Oriflame.

– Det stämmer att Oriflame har varit en mycket bra investering för oss. Men det gäller också att komma ihåg att det har hänt väldigt mycket i bolaget under den här tiden, säger Christian Salamon, ansvarig för Industri Kapitals svenska investeringar.
Oriflames ägare kritiserades inför introduktionen för att de plockade ut 1,6 miljarder kronor ur bolaget i utdelning förra året och därmed skapade ett negativt eget kapital. Men investerarnas intresse har varit stort. Oriflame övertecknades tio gånger och enligt Christian Salamon är det, utöver de 7 000 privatpersoner som valt att teckna sig i bolaget, gräddan av investerarna som lockats till Oriflame.
– Det är toppinvesterarna från runt om i världen som har valt att teckna sig i Oriflame. Det är kul att det har blivit så pass övertecknat. Det visar att folk tror på bolaget och dess framtid.

Annons
Annons
Annons