X
Annons
X

Invandring i fokus när Ungern går till val

Genom att måla upp ett hot från yttre fiender hoppas Viktor Orbán bli omvald som Ungerns premiärminister. I centrum för hans hätska valkampanj står migrationsfrågan och affärsmannen George Soros.

Av TT TT TT
Läs mer om Valet i Ungern

George Soros har inte besökt Ungern på flera år. Men trots det syns han nästan överallt. Den ungerskfödde finansmannen blickar ut från busstationer och motorvägar – eftersom regeringspartiet Fidesz använder honom som slagträ i en valkampanj som av kritiker beskrivs som antisemitisk.

När ungrarna röstar på söndag väntas Fidesz ta hem segern. Den stora frågan tycks vara med hur stor marginal. Fokus för premiärminister Viktor Orbáns omvalskampanj är judiske Soros, som anklagas för att stå bakom en hemlig plan som syftar till att Ungern ska emot mängder av migranter – något affärsmannen själv har avfärdat som ren konspiration.

Ungerns premiärminister Viktor Orbán väntas sitta kvar på sin post.

Foto: Darko Vojinovic/AP/TT Bild 1 av 3

En regeringsfinansierad kampanj mot George Soros i Budapests tunnelbana i somras. Den drogs tillbaka efter kritik mot att den var antisemitisk. Men efter det har nya affischer den ungerskfödde judiske affärsmannen satts upp i landet. Arkivbild.

Foto: Pablo Gorondi/AP/TT Bild 2 av 3

En regeringsfinansierad kampanj mot George Soros i på en busshållplats i Budapest i somras. Den drogs tillbaka efter kritik mot att den var antisemitisk. Men efter det har nya affischer riktade mot den ungerskfödde judiske affärsmannen satts upp i landet. Arkivbild.

Foto: Pablo Gorondi/AP/TT Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X