Annons

Intressantaste krogarna hittar vi långt ifrån stan

Cissi Wennström och Clara Häggkvist har fått matintresserade från när och fjärran att hitta till Torvalla i Roslagen.
Cissi Wennström och Clara Häggkvist har fått matintresserade från när och fjärran att hitta till Torvalla i Roslagen. Foto: Gustav Gräll

Den gastronomiska kartan har ritats om. Idag gömmer sig några av landets mest intressanta krogar långt utanför storstäderna. SvD Mat & Resor har hälsat på dem.

Under strecket
Publicerad

Morötter är en favorit hos Cissi & Clara. Här i en rätt med morotskräm, smörbakad knippmorot, kammussla och rörhinna.

Foto: Gustav Gräll

Cissi Wennström och Clara Häggkvist tycker att det finns en charm i att inte vara lättillgängliga.

Foto: Gustav Gräll

Kocken Henrik Norén lämnade huvudstaden för att öppna Restaurang Ager utanför Skillinge på Österlen.

Foto: Gustav Gräll

På Ager serveras två fem-rättersmenyer med råvaror från trakten. Här lammbog.

Foto: Gustav Gräll

Kocken Tobias Annerhult har förvandlat vackra Järvsö lanthandel till en avslappnad restaurang.

Foto: Gustav Gräll

Skrea Matbruk lockar med handvevad pasta, hantverksviner, pastakurser och gott om plats mellan borden.

Foto: Gustav Gräll

– Wow! Kolla, Clara!

Cissi Wennström drar upp en gigantisk rova ur grönsakslandet och räcker storögt över den till Clara Häggkvist.

Annons
Annons
Annons
Annons