CampfireSpännande mat – då får du stega 60 meter över torget

”Lyckad flirt med Pekinganka”. Det är inte dåligt men inte heller något att skriva hem om. SvD Krogguiden konstaterar att Campfire erbjuder en ovanligt spännande meny för att vara en hotellrestaurang men att det finns mer intressant mat på andra sidan torget.

Under strecket
Publicerad
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

Det har hänt en hel del runt Brunkebergstorg. Inte minst Petter Stordalens hotellsatsning At Six har fått denna, särskilt kvällstid, så bortglömda plats att leva. I många år har också Scandic haft ett hotell här. Nu har det slitna Sergel Plaza förvandlats till Downtown Camper, det senaste i raden av kedjans så kallade signaturhotell.

På en lägerplats måste det finnas en lägereld att samlas runt. Här är det restaurang Campfire. Elden/grillen har också en central roll på menyn. Kökschef är Claes Benediktsson, som jobbat på Grill och Brasserie le Rouge i Gamla stan. På menyn finns grillat och sotat, smakerna är en blandning av sydamerikanskt, asiatiskt och europeiskt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons