Annons
X
Annons
X

Intrång på Voddler

Svenska filmtjänsten Voddler hackades. Bara timmar efter lanseringen av streamingsajten som beskrivs som Spotify för film.

Den 1 juli lanserades betaversionen av Voddler. Tjänsten är en streamad filmtjänst i samma form som musiktjänsten Spotify. Men direkt efter lanseringen hackades tjänsten. Enligt ett svenskt nätforum, Webmaster Network, har ett franskt underground-forum gjort intrång i Voddler och kom åt aktiva konton med lösenord och e-mailadresser.

Mattias Hjelmstedt, vice vd och en av grundarna bakom Voddler, bekräftar intrånget.

– Vi blev tagna på sängen av det otroliga massiva intresset. I det här fallet är det en användare som försökt komma åt en inbjudan till tjänsten och därmed gjort intrång, säger Hjelmstedt.

Annons
X

– Vi upptäckte det omgående och stängde av användaren och därmed var ingen skada skedd, säger Hjelmstedt.

Enligt Webmaster Forum kom hackaren i och med intrånget åt 15 000 e-mailadresser av de som väntade på en inbjudan till tjänsten. Något som tillbakavisas av Mattias Hjelmstedt.

– I det läget hade vi 176 aktiva konton och intrånget har skett i betaversionen och inte i den skarpa tjänst som lanseras snart. Vi har nu skärpt säkerheten och sett till att liknande intrång inte ska kunna ske igen, säger Hjelmstedt.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X