Annons

”Internet är redan trasigt”

Vill man ha ett helt och fungerande internet är det dags att ta tag i de problem som redan finns och hindra dem från att växa sig större, skriver
Juliagruppen som menar att det är av mycket stor vikt att man i samband med implementeringen av telekompaketet också tar ansvar för såväl internet som dess användare.

Under strecket
Publicerad

I höstas blåste det ordentligt om det så kallade telekompaketet, en uppsättning lagar som bland annat reglerar telekommarknaderna i den europeiska unionen. Det svenska ordförandeskapet med Näringsdepartementet i spetsen valde att kompromissa bort ett förslag som skulle ha reglerat nätverksneutralitet, en princip som garanterar att trafiken i vårt internet prioriteras lika och att inga blockeringar får förekomma, inte heller får viss trafik diskrimineras.

Näringsdepartementet bedyrade då att marknaden själv skulle klara av att reglera detta, att det bästa alternativet skulle mejslas fram av en sund konkurrens mellan operatörer, där kunder kunde välja fritt vilka erbjudanden de ville välja.

Annons
Annons
Annons