Internationella kvinnodagen störst på Facebook i år

Internationella kvinnodagen – stor i stora delar av världen. På bilden en manifestation från Stockholm år 2002. Arkivbild.
Internationella kvinnodagen – stor i stora delar av världen. På bilden en manifestation från Stockholm år 2002. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Terrordåd, orkaner och politik – stora händelser har avlöst varandra under 2017. Men det som toppar listan på ämnen som människor över hela världen har diskuterat mest på Facebook är Internationella kvinnodagen.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Den 8 mars berör. Tusentals och åter tusentals postade i år inlägg för att uppmärksamma och diskutera kvinnorelaterade frågor dagen till ära. Facebook i Sverige uppger själva att över 165 miljoner människor genererade drygt 430 miljoner interaktioner – till exempel inlägg, kommentarer och delningar – globalt. Det är en fördubbling jämfört med året innan.

God tvåa när det gäller vad som diskuterats mest på Facebook är sportrelaterad: Finalen i amerikansk fotboll – Super Bowl – som spelades den 5 februari lockade 64 miljoner människor som i sin tur var inblandade i över 240 miljoner interaktioner i ämnet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons