X
Annons
X

Intern strid om försvarets anslag: ”Skulle gråta”

Försvaret fick inga nya pengar i vårbudgeten, förutom en mindre summa till cybersäkerhet. Nu väntar hårda prioriteringar. Samtidigt slåss Försvarsmakten och Försvarets Materielverk (FMV) om vilken av myndigheterna som ska äga ett anslag på sex miljarder för reparationer av materiel och anläggningar, erfar SvD.

Läs mer om Försvarets framtid
Marinchefen Jens Nykvist (i mitten) säger sin jobba  med den budget han tilldelats, men att ett tillskott hade kunnat ge möjligheter för mer övning.
Marinchefen Jens Nykvist (i mitten) säger sin jobba med den budget han tilldelats, men att ett tillskott hade kunnat ge möjligheter för mer övning. Foto: Lars Pehrson

HMS VISBY I ett grått, men uppklarnande morgonljus lämnar SvD Musköbasen i helikopter på väg ut mot havet för att följa marinens internationella ubåtsjaktsövning, av budgetskäl nedkortad med ett par dagar, i Stockholms skärgård.

Marinchefen Jens Nykvist (i mitten) säger sin jobba med den budget han tilldelats, men att ett tillskott hade kunnat ge möjligheter för mer övning.

Foto: Lars Pehrson Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X